Sudjelovanje na Međunarodnom zborskom festivalu Melodianum u Kikindi (Srbija)

Od 8. do 11. prosinca 2022. godine profesorica Antoaneta Radočaj-Jerković sudjelovala je u svojstvu članice stručnog ocjenjivačkog žirija na 3. Međunarodnom zborskom festivalu Melodianum u Kikindi (Republika Srbija). Riječ je zborskom natjecanju koje je ove godine okupilo 40-tak zborova i vokalnih ansambala iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a koji su se natjecali u devet natjecateljskih kategorija.

Kulturni centar Kikinda

Osim natjecateljskog dijela, festival je uključivao i program predavanja, umjetničkih radionica te revijalne koncerte pozvanih zborova.

Tako je u velikoj dvorani Kulturnog centra Kiknda 9. prosinca 2022. od 18 do 19,30 sati pozvano predavanje na temu “Zborska umjetnost – iz različitih perspektiva” održala dr. Antoanete Radočaj-Jerković u kojem se posebno osvrnula na različitost u očekivanjima i potrebama u procesima suradničkog rada između dirigenta i pjevača. U subotu, 10. prosinca 2022. u 17 sati predavanje na temu vokalne tehnike održala je dr. i dr. um. Agota Vitkai Kučera s Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Kulturni centar Kikinda

U koncertnom dijelu festivala nastupili su Mješoviti zbor Pevačkog društva “Prepodobni Rafailo banatski” dirigentica mr. Senka Milisavljević, vokalni sastav “Res Miranda” iz Novog Sada, Muška vokalna grupa “Panonika” i Zrenjaniski komorni orkestar, dirigent Mikica Jevtić.

Organizator festivala je Kulturni centar Kikinda.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: