Praizvedba skladbe Dalibora Bukvića HORIZONT – VUČEDOLSKI MISTERIJ

U četvrtak, 29. rujna 2022. godine u 19 sati, u Muzeju vučedolske kulture, održana se
svečana praizvedba djela HORIZONT – vučedolski misterij za ženski zbor i soliste, hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića. Pod dirigentskim vodstvom Antoanete Radočaj-Jerković program je izveo Vokalni ansambl Brevis i Ženski zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku uz sopranisticu Anju Papa i uz klavirsku pratnju Davora Dedića. U izvedbu su bili integrirani ulomci iz knjige Kartografija ljubavi Dunavom književnice Helene Sablić Tomić koje je interpretirala mlada glumica Ana Dora Bajto. Izvedbu su pratili atraktivni video zapisi skladbe, snimljeni ranije ove godine na arheološkom lokalitetu Vučedol za koje je koreografiju osmislio Vuk Ognjenović, a kostimografski ih oblikovala Zdenka Lacina Pitlik. Autor video materijala je Josip Grizbaher dok je za produkciju događanja kao kreativna producentica bila zadužena Majda Milinović.

Ideja skladbe HORIZONT – vučedolski misterij se zasniva na umjetničkoj sublimaciji
elemenata astralnog simbolizma prisutnog u vučedolskoj kulturi i suvremenih promišljanja na temu traganja za smislim te prema riječima skladatelja Bukvića „skladom u vrtlogu vremenskog beskraja“ u čemu se univerzalnost glazbe kao svevremenske umjetnosti potvrdila kao odličan putokaz.
Projekt je povezao više subjekata u kulturi – Institut za zborsku glazbu Polifonija, Akademiju za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te Muzej vučedolske kulture. Izvedba je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Osijeka.

Projekt u medijima:

Glas Slavonije najava

Glas Slavonije intervju

Glas Slavonije osvrt

portal SIB.hr

TV KOKTEL Osječka televizija

Otvoreni studio Slavonska televizija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: