55. Susret hrvatskih pjevačkih zborova u Poreču i Vrsaru

U suradnji s kolegama Marijom Ramljak i Igorom Vlajnićem, dr. Antoaneta Radočaj-Jerković je sudjelovala u svojstvu predsjednice stručnog ocjenjivačkog povjerenstva na 55. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji se u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održao 24. i 25. rujna 2022. u Poreču i Vrsaru.

Susret je u dvije natjecateljske kategorije okupio preko 400 pjevača iz ukupno 14 hrvatskih zborova od kojih su se 13 natjecali u kategoriji zborovi, a jedan u kategoriji mali vokalni sastavi. Nastupili su zborovi iz 10 hrvatskih županija koji su svoj nastup na Susretu osigurali ranijim izborom putem selekcije na županijskim smotrama te samostalnim i video preslušavanjima.

Na Susretu su sudjelovali sljedeći zborovi: Ženski komorni zbor „Cantus ante omnia“, Zagreb; Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“, Osijek; Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu; Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“, Rijeka; Crkveno pjevačko društvo „Mir“, Belišće; Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“, Čakovec; Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu „Concordia discors“, Zagreb; Ženski zbor KUD-a „Učka“, Matulji; Mješoviti pjevački zbor KUD-a „Rudolf Rajter“, Ivanec; Mješoviti pjevački zbor „Vitez“ KUD-a Konjščina; Ženski pjevački zbor „Vox feminae“, Bjelovar; Prvo hrvatsko pjevačko društvo „Zora“, Karlovac; Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“, Petrinja; Hrvatsko pjevačko društvo „Kalnik“, Križevci.

Na Okruglom stolu koji je upriličen za voditelje zborova, dr. Radočaj-Jerković je ocjenila organizaciju 55. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova vrlo uspješnom, čestitala organizatorima i nagrađenima zborovima i dirigentima te ukazala na važnost njegovanja i očuvanja kulture hrvatskog pjevačkog amaterizma u njegovom autohtonom obliku.

Izvor: www.hrsk.hr

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: