Koncert Akademskih pjevačkih zborova iz Osijeka i Pečuha u Slavonskom Brodu

(foto: Tomislav Šilovinac)

U četvrtak, 31. ožujka 2022. godine u 19:30 sati u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu, održan je koncert iz dva dijela koji je uključivao izvedbu a cappella repertoara hrvatskih i mađarskih skladatelja 20. stoljeća te izvedbu kantate Carla Orffa: Carmina Burana. Na koncertu su nastupili: Pjevački zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (zborovođa: dr. Antoaneta Radočaj-Jerković), Zbor Sveučilišta u Pečuhu (Mađarska) (zborovođa: Dr. Tamás Lakner) solisti Anja Papa (sopran), Stevan Karanac (tenor), Berislav Jerković (bariton), Szabolcs Balásy i Krisztián Horváth (klavir) te Udaraljkaški ansambl Panonske Filharmonije.

U prvom dijelu koncerta, zborovi osječke i pečuške Akademije izveli su zajednički hrvatski odnosno mađarski program kojim su ravnali njihovi profesori. Tako je izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković dirigirala Pjevačkim zborom Sveučilišta u Pečuhu djela hrvatskih skladatelja, a prof. dr. Lakner Tamas i dr. Balatoni Sandor vodili su Pjevački zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u izvedbi mađarskih skladbi.

U drugom djelu koncerta ansambl je zajednički izveo posljednju od četiri planirane izvedbe kantate Carmina Burana, Carla Orffa. Prve su tri izvedbe održane 23., 24. i 25. rujna 2021. godine u Osijeku, Villányju i Kodály Centru u Pečuhu (Mađarska). Ono što je zajedničko svim četirima izvedbama jest da su hvalevrijedan rezultat projekta „CHOIR Hungarian-Croatian Choral Workshops“, sufinanciranog u sklopu Interreg V-A programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. 

(izvor http://www.uaos.unios.hr)

Osvrt na koncert u Slavonskom Brodu možete pročitati ovdje (Glas Slavonije, 2. travnja 2022).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: