Rad u stručnom žiriju na Međunarodnom natjecanju zborova Canta al Mar u Španjolskoj

U organizaciji globalne zborske organizacije Interkultur, dr. Antoaneta Radočaj-Jerković sudjelovala je u radu stručnog ocjenjivačkog žirija na desetom izdanju uglednog zborskog natjecanja Canta al Mar koje se od 18. do 23. listopada 2023. održalo u Barceloni i Calleli (Katalonija/Španjolska).

Maestra Radočaj-Jerković bila je članica tročlanog prosudebnog povjerenstva uz dirigenta, skladatelja i aranžera Jonathana Rathbonea (Velika Britanija), te skladatelja i aranžera Gerarda Lópezsa Boadu (Katalonija).

Na natjecanju je nastupilo ukupno 29 natjecateljskih zborova iz 16 zemalja: Švicarske, Velike Britanije, Njemačke, Puerto Rica, Meksika, Indonezije, Finske, Norveške, Švedske, Španjolske/Katalonije, Estonije, Nizozemske, Sjedinjenih Američkih Država, Grčke i Danske, od kojih su neki nastupili i u više kategorija.

Posebno zanimljiv dio natjecanja predstavljale su i dvije održane umjetničke radionice sa zborovima Diandre iz Norveške i “Kören Chorus” iz Finske s kojima je profesorica Radočaj-Jerković podijelila svoje bogato iskustvo u radu na vokalnoj tehnici i interpretaciji.

Više o programu festivala možete saznati ovdje.

Informacije su dostupne i na službenoj mrežnoj stranici natjecanja.

Komentiraj