Digitaliziran album Bruno Bjelinski: Kapljice

Jedan od najljepših hrvatskih albuma za djecu – Bruno Bjelinski: Kapljice u izvođenju Dječjeg zbora Osječki zumbići, uz klavirsku pratnju Davora Dedića i pod dirigentskim vodstvom Antoanete Radočaj-Jerković objavljen 2002. godine u izdanju Hrvatske glazbene mladeži od nedavno je u digitaliziranom obliku dostupan na platformi You Tube.

Riječ je o albumu i izvedbi za koju je ansambl dobio niz pohvala i nagrada od kojih se posebno istiće prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja na Državnom natjecanju pjevačkih zborova u Varaždinu za izvedbu ciklusa pjesama “Iz našeg dnevnika.”

Također, vrlo značajno priznanje predstavlja i činjenica da su skladbe s ovog albuma kao što su Magarac pjevač, Pjesma cipela, Pijanino i druge postale sastavni dio glazbene literature za slušanje i upoznavanje na nastavi Glazbene kulture u osnovnoj školi te se često mogu pronaći na audio kompilacijama raznih izdavača udžbenika.

Bruno Bjelinski KAPLJICE Dječji zbor Osječki zumbići / Institut za zborsku glazbu POLIFONIJA Osijek dirigentica: dr. Antoaneta RADOČAJ-JERKOVIĆ klavir: Davor DEDIĆ glazbeni producent: Vjekoslav Burić / ton majstor: Božidar Pandurić izdavač: Hrvatska glazbena mladež snimljeno u studiju Hrvatskog radija Osijek / 2002. god.

Popis skladbi:

U malom gradu Tiki-Tik

Magarac pjevač

Pjesma cipela

Kad sam bio tri

Čića mića

Pijanino

Šušu, šušu

Tajni jezik

Mali bubnjar

Ciklus pjesama “Iz našeg dnevnika”

Viša matematika

Jezero

Veliki ručak

Majčin dan

Lenče neću

Macina prehlada

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: